Wednesday 20 July 2011

Promocije na HSF-u

Konačno, nakon nekoliko bezujspješnih pokušaja, dolazi nam STRIPBURGER. Nije bilo lako doći do njih, jer se stalno promovišu svuda po svijetu. Časopis postoji i redovno izlazi još od 1992. U Angoulemu je 2001. dobio nagradu za najbolji fanzin. Na stranicama Stripburgera se nalaze radovi autora i autorki iz skoro svih krajeva svijeta. Više detalja o učešću Stripburgera na HERCEGNOVSKOM STRIP FESTIVALU ćemo objaviti na sajtu, a za nestrpljive, koji sve moraju odmah da znaju evo ga link.
Drugi časopis koji ćemo predstaviti na HSF-u zove se STRIPOLIS. Za sada su izašla dva broja u kojima su objavljeni radovi domaćih (Pahek, Janjetov, Tucić, Bunjevac, Perović...) i poznatih stranih (Giardino, Dupre, Rodriguez, Roca...) autora i autorki. NIN mu je dodijelio priznanje za kultni dogadjaj godine u svijetu stripa. Opširnije ćete čitati na stranicama sajta HERCEGNOVSKOG STRIP FESTIVALA (strpljivo - stiže), a do tada se o Stripolisu možete informisati ovdje.



Obije promocije će biti propraćene projekcijama i zanimljivim izložbama, kojih je već najavljeno sedam. Biće ih još, ali o tom - potom. Uz još jedan veliki dogadjaj, o kome neću pisati unaprijed, jer mora da ostane iznenadjenje, peti HERCEGNOVSKI STRIP FESTIVAL je na dobrom putu da bude najbolji do sada.

No comments:

Post a Comment