Thursday, 14 October 2010

HERCEG NOVI HOSTS WORLD CLASS COMICS ARTISTS

Author: Vuk Perović
Place: Montenegro
Date: 03 October 2010


Wednesday, 6 October 2010

24-satno crtanje stripova


24-satno crtanje stripova u Zagrebu je zavrseno. Malo se cekalo da objave radove na netu, ali stigli su. Uploadovano je 488 tabli uradjenih za 24 sata. Ja cu vam prikazati samo neke od (po meni) najuspjesnijih autora, a ostale pogledajte na:
 www.24satnocrtanjestripa.com/


 
Dario Arana

   
Darko Macan


Ivana Pipal

 
Maksim Šimić 

 
Goran Duplančić

 ucesnici
Da ponovimo: ucesnici i ucesnice, njih ukupno 23 (zamalo i to da bude 24), dobilo je zadatak da za 24 sata urade 24 table stripa, na temu koju su saznali pred sam start. Tema je bila Prva ljubav. Kada sam, prije nekoliko dana najavio ovaj dogadjaj, jedan prijatelj me upitao zasto i ja (odnosno HSF) ne organizujem nesto slicno. Moj odgovor je: "Ne znam, mozda, razmislicu." Smatrate li Vi to dobrom idejom? Kliknite ovdje ispod na komentar i napisite sta mislite. Ako vecina bude za, onda nemam sta da razmisljam.

Monday, 4 October 2010

StripGenerator

Koliko puta ste pozeljeli da nacrtate strip, a mislite da vam za to nedostaje crtacki talenat. Evo rjesenja za taj problem. StripGenerator je web servis, koji vam omogucava da uz pomoc vec gotovih okvira, baloncica i karaktera kreirate vlastiti strip. Upravljane je vrlo jednostavno, sto omogucava brze i zabavnije kreiranje stripa. Osim vec spremnih, mozete kreirati i sopstvene likove, a sve je objasnjeno na:

http://www.youtube.com/watch?v=dxpenVDrWMo&feature=player_embedded


Ako vam se svidja, navalite. Ne dozvolite idejama da propadaju.

Sunday, 3 October 2010

predstavljanje HSF-a na Salonu stripa u SKC-u

Juce smo se, u SKC-u predstavili mi i slicni festivali u Laktasima, Leskovcu i Cacku. Programi su nam slicni, problemi isti. Necu uopste da pisem o tome, nago nas posjetite kad za to dodje vrijeme.