Sunday 16 October 2011

POZORIŠTE

Davno se nije desilo da su novljani ovako složni oko nečega. Ako se ovako nastavi, Pozorište ostaje Pozorište. Za one koji nisu u toku, a voljeli bi da pomognu, evo jedan link, na kome mogu naći sve informacije o događajima vezanim za iseljavanje Pozorišta, a može se potpisati i peticija za očuvanje istog.

Thursday 13 October 2011

HP REVOLT

Nastavlja se borba za očuvanje Hercegnovskog pozorišta. Juče se ispred zgrade u kojoj se nalaze kancelarije HP-a, radionica za izradu scenografije, Klub, kao i ateljei hercegnovskih umjetnika i škola crtanja, skupilo više od 200 građana, uglavnom odraslih (zrelih) ljudi, koji su na ovaj ili onaj način vezani za kulturni život grada. Glumci hercegnovskog pozorišta su pročitali više od 100 pisama podrške koja pristižu iz cijelog svijeta, izloženi su i likovni radovi umjetnika koji stvaraju u Pozorištu, potpisivana je peticija...
Dobro je da su većinu prisutnih činili stariji i ozbiljni ljudi, pa direktorka muzičke škole, koja je pokretač ove otimačine, ne može više da svoj stav brani izjavama (čitaj: lupetanje gluposti) kako HP brane narkomani. Moraće da smisli (izmisli) nešto novo

.
Više o svemu ovome možete naći na:
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Kultura&clanak=300422&datum=2011-10-07
http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Kultura&datum=2011-10-10&clanak=300916
http://www.vijesti.me/vijesti/hoce-li-hercegnovsko-pozoriste-nakon-23-godine-zavrsiti-ulici-clanak-41271
http://www.vijesti.me/kultura/hercegnovsko-pozoriste-se-performansom-brani-iseljenja-clanak-42029
 a pogledajte i ovaj video na kome govore Vitka Vujnović, Lazar Seferović i Beli Prijić:
http://www.vijesti.me/vijesti/veci-igraci-sceni-herceg-novom-video-42053

U subotu će se igrati predstava "Plan B" u znak podrške pozorištu, a biće i još mnogo toga.
Kako god se priča završila, meni ostaje da se zahvalim HP-u, što su bili od velike pomoći pri organizaciji svih pet Hercegnovskih strip festivala i što su mi dali prostor u kome mogu da radim. HVALA!!!


dva moja rada nastala u HP-u

Sunday 9 October 2011

24 SATA CRTANJA STRIPOVA U HERCEG NOVOM

22. i 23. oktobra u Zagrebu i Splitu će se održati 24satno crtanje stripova. NVO Udruženje ljubitelja stripova "HERCEGNOVSKI STRIP FESTIVAL" se pridružuje akciji i poziva sve zainteresovane autore i autorke iz Crne Gore da prihvate izazov. Ako ste zainteresovani javite se na: hnnicster@gmail.com, najkasnije do 12. oktobra, radi dogovora i slanja uputstava.

A ŠTA JE TO 24SATNO CRTANJE STRIPA?!?


To je disciplina u kojoj svaki učesnik ima za cilj da u roku od 24 sata nacrta (kompletira) 24 strane stripa. To podrazumijeva sve: scenario, kompletan - dovršen crtež, boja ako se autor/ka upusti u to, upis slova... sve.
Nikakva direktna priprema (skice, dizajn...) nije prihvatljiva na 24satnom crtanju stripa. Priprema materijala, alata, hrane, muzike... je OK.
Više detalja o 24satnom crtanju stripa i istoriju ovog projekta možete naći na: